Volg ons op:|follow us at:

Volg ons op:|follow us at:

Fig Facts

Acai? Yay, dat is pas gezond.

Deze superfood is helemaal de bom in Bali, waar je talloze varianten açai bowls kunt eten. De trend is overgewaaid naar het westen en hier willen we nu ook van de gezondheidsvoordelen genieten. De açai bes is afkomstig uit het Zuid-Amerikaanse Amazonegebied en groeit in grote trossen in de açaipalm. Dat deze bes supergezond is, is inmiddels wel bekend, maar waarom is het zo gezond en wat kun je ermee? Lees het hier in dit artikel.

Açai gezond? Nee joh, dat is een understatement.

Deze dieppaarse bes zit vol met antioxidanten die ervoor zorgen dat jij je minder gestrest voelt. Althans, het geeft je hart rust. Bij regelmatige inname van de açai bes reduceert bij jonge vrouwen en vrouwen van middelbare leeftijd het risico om een hartaanval te krijgen met 32%, blijkt uit onderzoek. Daarnaast hebben de bessen een cholesterolverlagende werking wat de vernauwing van bloedvaten tegen gaat.

Voedingswaarden van de açai bes

De bes bevat verschillende goede vitaminen als vitamine B en K en riboflavine. Daarnaast zit deze bes boordevol met mineralen als ijzer, magnesium, kalium en koper. Het meest positieve van açai bessen in tegenstelling tot andere bessen is dat deze hoge geconcentreerd is met vetzuren wat positief effect heeft op het hart- en bloedvatenstelsel.

Rimpels? Bye bye met açai

De hoge concentratie antioxidanten zorgt voor een anti-aging effect. Het vertraagt het verouderingsproces en houdt de huid jong en gezond. De antioxidanten beschermen cellen tegen beschadiging.

Helaas is er tot op heden weinig onderzoek gedaan naar de açai bes, maar het belangrijkste is dat deze bes heerlijk smaakt. De smaak heeft een vleugje van chocolade, noten en bosbessen. De smaak is in ieder geval zeer geliefd bij veel mensen en natuurlijk ook bij ons.

Açai bessen consumeren

Het nadeel van deze Braziliaanse bes is dat deze snel bederft. Hierdoor is de bes niet in zijn natuurlijke vorm verkrijgbaar in Nederland. Na de oogst worden de bessen meteen verwerkt tot sap, diepgevroren pulp of vermalen tot poeder.

Gelukkig hoef je niet helemaal naar Brazilië of Bali om het te proeven. Bij FIG hebben we hoogwaardige açai pulp uit het Amazonegebied. Wij maken er een heerlijke açai bowl met granola van. De toppings mag je helemaal zelf kiezen: Peanut Power, Exotic Energy of Berry Blast. Check snel onze menukaart voor meer informatie.

319 ms