Volg ons op:|follow us at:

Volg ons op:|follow us at:

Fig Facts

​That’s right: muziek tijdens je workout motiveert

Je hebt vast al gemerkt dat sporten op muziek een positief effect heeft op je sportprestatie. Bij elke workout van FIG staat muziek daarom centraal. Lees verder waarom sporten op een beat jouw sportprestatie verbetert en welke muziek de trainers van FIG kiezen om het maximale uit je training te halen. En natuurlijk om je ook een beetje te laten swingen..


Extra motivatieboost

In ons lichaam zit een natuurlijk ritme ingebouwd. We lopen, praten en ademen op een bepaald ritme. Ook is er ritme te vinden in de communicatie tussen onze hersengebieden. De juiste muziek spoort jouw ritme aan waardoor je in een flow komt. Zo heb je minder oncomfortabele gevoelens en demotiverende gedachten tijdens het sporten en houd je een workout langer vol. Die extra motivatieboost zorgt voor een verhoogde aanmaak van dopamine (= geluksstofje), waardoor je tijdens en na het sporten een fijn gevoel krijgt.

Muziek bij je FIG workout

Onze instructeurs hebben allemaal een wisselende playlist voor de workouts samengesteld. De muziek bij je FIG workout van Gon bestaat uit snelle nummers van grote dj’s zoals Tiësto, Hardwell en Armin van Buuren. Zodat jij op een lekkere beat rake klappen uitdeelt. Daan kiest vaak voor Flume en Macklemore voor zijn workouts. Zo vliegt zijn workout razendsnel voorbij. Heb je een goed nummer gehoord tijdens je FIG workout van Gon, Daan of één van onze andere instructeurs? Die Spotify playlists vind je terug op onze website.

Heerlijke workout tracks

Muzieksmaak is natuurlijk heel persoonlijk, maar onderzoek toont aan dat zowel tempo, ritme en songteksten een rol spelen bij het motiverende effect op je sportprestatie. Instructrice Erika kiest voor nummers met vrolijke lyrics en een lekkere beat. Erika: “Ik kies liedjes waarvan ik de tekst mooi vind, of waar ik een positief gevoel van krijg. Dan zit ik zelf al in een goede vibe en kan ik de oefeningen beter overbrengen tijdens mijn les. Ook neem ik je dan makkelijker mee in mijn energie. Als ik een tof nieuw nummer hoor en voor me zie welke bewegingen daarbij zouden passen, voeg ik ‘m toe aan mijn inspiratielijst. Zoals deze heerlijke workout tracks:

- Tijdens mijn Playful workout draai ik vaak GDFR van Flo Rida. Bij deze les zoeken we de calorieverbranding op en ga ik voor uptempo muziek, dus deephouse, hiphop en soft hardstyle.

- Incense van Erykah Badu vind ik zó passen bij de yoga flow die ik geef tijdens mijn Soulful workout. Dit nummer zorgt er vanzelf voor dat je vloeiende bewegingen met je armen en benen maakt. Heerlijk!”

Nieuwsgierig geworden? Boek dan nu een workout bij FIG en laat je meeslepen door de muziek.

PS. Wat is jouw lievelings workout track? Laat het één van onze trainers weten zodat iedereen straks kan meegenieten!

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Trebuchet MS'; color: #000000}

span.s1 {font-kerning: none}

450 ms